#ROCKNTITS (2016)

Kolmatta valokuvanäyttelyä alettiin suunnitella huhti-toukokuussa 2016. Ensimmäistä kertaa aikataulu ja palaverit suunniteltiin reilusti etukäteen ja heti alussa koko projekti pilkottiin pienempiin osiin. Uutena juttuna mukaan otettiin yleinen mallihaku, joka ylitti suosiossaan ennakko-odotukset.

Pidämme kiinni periaatteesta, että mukaan otetaan mieluiten ihmisiä, jotka eivät ammatikseen harjoita mallin toimea. Erilaisten ihmisten mukanaolo tekee projektista antoisan ja on huikea nähdä, kuinka ihmiset ylittävät itseään kuvauksissa.

Mallimme Linda #ROCKNTITS- paidassa

Nimensä mukaan #ROCKNTITS- valokuvaprojekti liittyy sosiaaliseen mediaan. Instagram, Facebook, Snapchat ja muut sovellukset ovat arkisia asioita ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Kun ennen profiilissa julkaistiin kuulumisia ja muistettiin esimerkiksi juhlapäiviä, täyttävät somen nykyään stereotypiset selfiet, belfiet ja pitkälle muokatut kuvat. Kuinka suuri osa identiteettiämme muodostuu sähköisesti? Kun älylaitteesta loppuu akku, mitä meistä jää jäljelle?

Toteutimme idean tuplakuvina. Vasemmassa neliössä on kuvattu sosiaalisessa mediassa mahdollisesti julkaistu kuva, oikealla todellisuus kuvan takana. Minkälaisia tilanteita Sinä keksit?

#ROCKNTITS herättelee katsojaa miettimään ja kritisoimaan paitsi omaa, myös muiden somekäyttäytymistä.

Mielikuvien luominen on läsnä päivittäin. Vaikka omien kuvien julkaisemisen voi katsoa jokaisen vapaudeksi, on myös muistettava vastuu. Monissa sovelluksissa ei ole ikärajoja.

Kuvanmuokkauksella ja hastageillä luodaan kuva siitä, mitä halutaan olla ja totuus piilotetaan filttereiden alle. Miksi on tärkeää tulla tuntemattomien tykkäämäksi? Kuka määrittelee sen, miltä kuvissa pitää tai saa näyttää?

Tämä kuvasarja nostaa esiin vain muutamia niistä useista näkökulmista ja tilanteista, mitä sosiaalisen median käyttöön liittyy. Totuuden taivuttamista pohditaan myös pidemmälle sivuten erilaisia ihmissuhdetilanteita, moraalikäsitysten muuttumisia ja ulkonäköön liittyviä odotuksia.

Suosio hiipuu netissä nopeasti ja uusia trendejä syntyy toisten perään. Turtumisen takia huomiota saa vain rohkeimmilla tempauksilla.

Mitä Sinä olisit valmis tekemään saadaksesi lisää seuraajia?

Malleina: Linda Frisk, Anni Mäkelä, Aslak Junttu, Tiia Lehtelä, Jenni Niemelä, Vesa Sillanpää, Hexa, Kerttu Hynni, Anna Helsted, Tuomas Rytkönen, Emma-Sofia Lehto, Thomas Valentino, Mikko Mäkinen